wat te doen in londen
Engeland,  Londen

Wat te doen in Londen?

Op zoek naar alle mogelijkheden en denk je bij jezelf ‘wat te doen in Londen?’ dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel lees je alles wat je zeker moet doen en moet bezoeken in het prachtige Londen, zonder daarvoor een heleboel geld uit te moeten geven. Ook als je een goedkope vakantie wil is dat mogelijk.

Buckingham Palace

Als je denkt aan wat te doen in Londen, dan denk je aan Buckingham Palace. Wellicht wel de meest bezochte bezienswaardigheid van de toeristen, maar ook absoluut een bezoek waard. Wel is het een aanrader van tevoren alvast kaarten te kopen om te voorkomen dat je hier langs in de rij moet staan. Ook de kunstschatten zijn te bezoeken en wie weet kun je nog even zwaaien naar Queen Elizabeth!

wat te doen in londen - big ben

De Big Ben

Nog een, wellicht voor de hand liggende, ‘wat te doen in Londen’-tip: de Big Ben, zoals je hier ziet. We kennen hem allemaal en je hebt hem vast en zeker al eens online of op foto’s gezien, maar nu is het tijd om hem met eigen ogen te bekijken. Hij zit vast aan de Houses of Parliament, waarbij je je moet voorbereiden op heel veel lopen, namelijk 3 kilometer aan gangen en verder is er nog sprake van 1000 kamers!

Tower Bridge

Ook de Tower Bridge is een aanrader. Grote kans dat je ook deze al eens voorbij hebt zien komen ergens, maar wist je dat je de brug ook kunt beklimmen? Zorg er ook dan voor dat je online alvast de kaartjes bestelt. Dat scheelt je veel tijd en vanaf de computer is het toch wel lekker makkelijk. Wat te doen in Londen? Je verveelt je dus geen moment!

China Town: wat te doen in Londen?

Oké, officieel hoort deze misschien niet thuis in het rijtje van ‘wat te doen in Londen?’ omdat het niet bepaald past binnen de Londense cultuur. China Town is juist alsof je bent beland in China en je zult ook zien dat alles aangegeven wordt in het Chinees. Wel een leuke belevenis, voor het geval je niet helemaal naar China wil reizen maar toch eens wil weten hoe deze cultuur is. Je ziet vooral veel restaurants met een buffet, waar voornamelijk toeristen op af komen. Wel leuk om eens te doen, ondanks dat het niet echt Londens is en past binnen ‘wat te doen in Londen?’

tips londen - oxford street

Wat te doen in Londen: Oxford Street

Als je nog even wil shoppen, dan zit je hier absoluut goed. Hij valt perfect in het rijtje van wat te doen in Londen, want toeristischer dan dit krijg je het niet. De mensen die er wonen vermijden deze plek namelijk, omdat het erg druk is. Een aanrader is dus doordeweeks te shoppen hier, zodat je ook nog eens iets kunt passen en niet uren in de rij moet staan.