vliegticket kopen
Uncategorized

Waar koop jij jouw vliegticket?

Je hebt vakantieplannen en je hebt je bestemming bepaald, dan is het tijd om je vlucht te boeken! Een vliegreis boeken en vliegtickets kopen is tegenwoordig natuurlijk een fluitje van een cent. In feite kun je online zelf alles regelen. Er zijn op internet diverse vliegticketzoekmachines te vinden, maar je kunt via internet ook tickets boeken bij een airline of reisorganisatie. Voor persoonlijk advies kun je natuurlijk ook altijd nog bij het ‘fysieke’ reisbureau terecht.  In deze blog gaan we wat nader in op de verschillende mogelijkheden waarop je vliegtickets kopen kunt.

Vliegticket via een vliegticketzoekmachine

Zoekmachines die voor jou de beste deal vinden tussen veel of alle aanbieders op basis van de gegevens die jij invoert. Dat is eenvoudigweg hoe deze manier van online een ticket kopen werkt. Je voert je vertrek-en aankomstdatum en je vertrekpunt en bestemming in en de zoekmachine laat jou een reeks mogelijkheden zien, waaruit jij een keus kunt maken en ook direct kunt boeken. Ook kun je op dergelijke websites vaak je hotel, autohuur en transfers zelf regelen.

Het groene alternatief

Als je milieu een belangrijk aspect vindt en dat ook wilt laten meewegen als je op vakantie gaat, kun je boeken via FlyGRN overwegen. Ook hier doorzoek je verschillende boekingsites voor vliegtickets in één keer. Boek je via FlyGRN bij een van de aangesloten partners, dan compenseren zij – een deel van – de CO2-uitstoot die een vliegreis nou eenmaal met zich meebrengt. Deze compensatie gebeurt door de aanplant van bomen of het plaatsen van zonnepanelen in India. Zo word je nog blijer van je vakantie!

Rechtstreeks tickets boeken bij een airline

Heb je een voorkeur voor een airline, omdat je er al jaren mee reist en bekend én tevreden bent met de service en werkwijze, dan kun je op de website van de luchtvaartmaatschappijen ook direct je vliegtickets boeken. Alle vliegmaatschappijen bieden reizen, pakketten en deals aan op hun websites.

Liever persoonlijk advies?

Vooral als je nog niet helemaal weet hoe je reis eruit moet zien of je gaat voor het eerst op vakantie, kan het prettig zijn om je vliegtickets via een reisbureau te kopen.  Daar kun aangeven wat je wensen zijn en dan zoekt en denkt de medewerker van het reisbureau met je mee. Als je je reis compleet hebt, boekt het reisbureau je reis en vliegtickets bij de reisorganisaties en airlines waarmee zij samenwerken. Een reis op maat inclusief tickets kun je ook online bij de reisorganisaties zelf boeken.