tips rome
Italië,  Rome

Tips voor Rome

Ben jij van plan het prachtige Rome te bezoeken? Dan helpen wij je graag verder met wat tips Rome die ervoor zorgen dat jij een onvergetelijke vakantie zult hebben. Rome is natuurlijk ontzettend groot en dat betekent ook dat kiezen maar lastig is. Hier lees je niet alleen de beste bezienswaardigheden, maar ook wat kleine tips die de reis wat makkelijker zullen maken, want wie wil nou geen tips Rome als je daarheen gaat?

Aanraders en tips Rome

Met zo’n mooie stad als Rome kun je ook heel wat drukte en toeristen verwachten, dus goed om je daarop voor te bereiden. Je kunt bijvoorbeeld meegaan met een georganiseerde tour waarbij je alle belangrijke dingen in de stad te zien krijgt voor een scherpe prijs, zonder dat je uren in rijen hoeft te staan. Mocht een tour niet jouw ding zijn, dan kun je ook altijd van tevoren online al een kaartje kopen voor de meeste bezienswaardigheden zodat je ook hier weer een rij bespaart. Tot slot kun je gaan voor een Roma Pass, waarbij je drie dagen mag reizen met het openbaar vervoer en je ook twee bezienswaardigheden mag bezoeken zonder in de lange rij te moeten staan. Dat zijn nog eens handige tips Rome! Om alvast wat sfeer te proeven, zie dan vooral eens deze foto.

Sint Pieter

Het Sint Pieter past perfect binnen de tips Rome, want je mag deze gratis bezoeken en kunt op deze manier werken zien van grootse kunstenaars. Denk daarbij aan Michaelangelo of Bernini. Het plein ligt dichtbij Ponte Sant Angelo en je kunt verder het werk van Caravaggio nog bewonderen in San Luigi di Francesci. Tot slot kun je kiezen voor een bezoek aan de Santa maria sopra Minerva, waar je de werken van Bernini en Michaelangelo kunt zien.

Stadswandeling

Een van de tips Rome is verder een stadswandeling, ook wederom een gratis mogelijkheid! Er is veel te zien en te doen in de stad, maar met deze wandeling zal je een heleboel al gezien hebben aan het eind van de dag. Ze starten drie maal per dag vanaf de Spaanse trappen onder leiding van een gids. Vervolgens duurt de wandeling twee uur lang en heb je in ieder geval alle belangrijke dingen in die tijd al gezien.

tips rome - forum romanum

Het park

Zoals al benoemd werd, is Rome een hele drukke en toeristische stad. Hierdoor is het lekker om tot rust te komen op een plek waar het wat minder druk is, zoals Villa Borghese, wat gelegen is in een heel mooi en groot park. Ook kun je gaan voor Parco Savello, een park dat vol staat met allemaal sinaasappelbomen en waar je dat echte Italiaanse gevoel krijgt, wat ervoor zorgt dat ook dit weer perfect past in het rijtje van tips Rome. Natuurlijk ontbreken er ook geen fonteinen in de parken en tuinen, die voor nog meer rust kunnen zorgen. Een voorbeeld hiervan is de prachtige Trevi-fontein, zoals je hier ziet.

Historie

Wil je tot slot als tips Rome ook nog even wat geschiedenis meemaken? Dan kun je kiezen voor een bezoek aan het Palatino en Forum Romanum. Dit zijn namelijk overblijfselen van vele jaren geleden, namelijk 2000 jaar oud. Echter ziet alles er nog bijna perfect uit en kun je dus goed zien hoe het vroeger was. Zo maak je dus ook wat cultureels van jouw tripje en past hij goed binnen alle goede tips Rome.

Skip The Line in Rome

Wil je niet uren in de rij staan bij het Collosseum, of voor de Vaticaanse musea? Je kunt een hoop tijd besparen tijdens je stedentrip door vooraf al je kaarten voor de belangrijkste attracties op zak te hebben. Skip the Line bij de kassa’s en verkooppunten. Zo schiet je voorbij de massa’s toeristen die niet zo verstandig waren hun tickets en tour alvast thuis te bestellen. Er zijn tal van bedrijven die skip-the-line tickets aanbieden. Dus boek je tickets online en skip the line. Bekende ticket-bureaus zijn Ticketbar, Tiqets, Tours&tickets en Viator. Maak er een mooie Rome-reis van!