Barcelona,  Spanje

Tips Barcelona: wat moet je gezien hebben?

Ben jij op zoek naar tips Barcelona voor je je reis daadwerkelijk boekt? In dit artikel lees je alles over Barcelona wat je moet weten. Lees dus meer over bezienswaardigheden, zodat je precies weet waar je moet zijn en je reis nu al kunt gaan plannen. Daarbij wordt er natuurlijk rekening gehouden met tips Barcelona die ook nog eens lekker budgetproof zijn, dus ideaal als je van je vakantie niet ook een te duur tripje wilt maken.

Sagrada Familia

Als eerste is er een van de meest bekende gebouwen: de Sagrada Familia, waarbij sprake is van heel wat toeristen, en dat is natuurlijk niet voor niets. Het is een levenswerk van Antoni Gaudi, waarbij sprake is van torens die je zelfs al kunt zien vanuit het vliegtuig. Dit balistiek is iets dat je niet mag missen als je in Barcelona bent, maar houd dus rekening dat het, zeker in vakanties, wat druk kan zijn met andere toeristen. Neem voor het gevoel vooral eens een kijkje naar deze afbeelding.

Tips Barcelona

De Ramblas

Als tweede in het rijtje van tips Barcelona: de Ramblas. Deze boulevard is 1 kilometer lang en zeker het bezoeken eens waard. Je loopt hier langs een mooie haven, maar ziet daarbij ook de beste entertainers waaronder mimespelers, levende standbeelden en meer. Denk er ook hier aan dat het hier erg druk kan zijn, want met maar liefst 78 miljoen bezoekers per jaar kun je wel zeggen dat het een geliefde trekpleister is.

barcelona tips

Parc Güell

De volgende die hoort tot de tips Barcelona is Parc Güell, waarbij je je ogen uitkijkt in het tuindorp met prachtige woningen en niet te vergeten een leuke martkhal. Vergeet hierbij trouwens je camera niet, want de kleuren zijn hier zo opvallend en mooi, dat je dat absoluut wil vastleggen.

Diverse musea als tips voor Barcelona

Bij een vakantie hoort nu eenmaal ook het bezoeken van musea en op die manier wat meer leren over het land of de stad. Bij tips Barcelona hoort in dat geval het Picasso museum, maar ook het Miró museum. Hier vind je onder andere beelden, schilderijen en tapijten die gemaakt zijn door een kunstenaar genoemd Miró. In het Picasso museum vind je natuurlijk kunst van de bekende kunstenaar Picasso, wat voornamelijk afkomstig is uit zijn beginperiode. Een van de meeste bekende stukken is de menukaart van het café waar hij altijd kwam.

De markt: La Borqueria

Wie houdt er nou niet van om lekker rond te struinen over de markt en te kijken naar alle leuke spullen? Bezoek dan absoluut La Boqueria eens, maar let op dat je entree niet voorbij loopt, want deze is zo klein dat hij eigenlijk niet opvalt. Zeker de moeite waard wanneer je houdt van een markt die anders is dan hoe we het in Nederland hebben. Zo proef je echt meer van de Spaanse sfeer, en dat is natuurlijk de reden dat hij thuishoort in het rijtje van tips Barcelona.

Camp Nou in de tips Barcelona

Nog een van de beste tips Barcelona: Camp Nou. Vrijwel iedereen kent het, namelijk het voetbalstadium waar onder andere Lionel Messi regelmatig speelt. Kleine kans dat je hem daadwerkelijk daar zult treffen, maar Camp Nou is het bezoek zeker waard. Ook als je geen voetbalfan bent kijk je hier je ogen uit, alleen al om hoe groot het stadion is en hoeveel plekken er voor de bezoekers beschikbaar zijn.