Frankrijk,  Parijs

Stedentrip Parijs tips

Parijs is natuurlijk veel meer dan de stad van de liefde, maar biedt ook een heleboel cultuur en prachtige bezienswaardigheden die je niet mag missen. In dit artikel lees je alles over stedentrip Parijs tips en wat je niet mag vergeten te bezoeken.

De Eiffeltoren

Maar natuurlijk hoort de Eiffeltoren thuis in het rijtje van stedentrip Parijs tips. De Eiffeltoren valt natuurlijk meteen op. Je kunt ervoor kiezen om deze te beklimmen en ook nog eens sportief te doen tijdens je vakantie, of je kunt er onder blijven staan. Het is maar net wat jij wil dus. Wellicht hoort dit thuis in de standaard stedentrip Parijs tips, maar toch een aanrader om eens te doen.

stedentrip parijs tips - eiffeltoren

Place de la Concorde

Een van de minder bekende stedentrip Parijs tips is Place de la Concorde. Dit is ook wel het grootste plein dat je zult vinden in Parijs, waarbij ook sprake is van een monument van maar liefst 23 meter hoog. Dit plein heeft acht verschillende hoeken waarbij je op iedere hoek een standbeeld zult zien, die staan voor de grootste steden in heel Frankrijk. Ook goed om te weten: bij de Franse revolutie was dit het plein waar ook de guillotine stond en mensen geëxecuteerd werden. Dan klinkt het als een van de stedentrip Parijs tips weer wat cru, maar toch is dit plein een bezoekje waard.

stedentrip parijs tips - place de la concorde

De wijk Le Marais

Parijs biedt natuurlijk een heleboel verschillende plekken die je gezien moet hebben, maar een van de stedentrip Parijs tips is Le Marais, een wijk waar je heerlijk kunt eten, een drankje kunt doen of een leuke club kunt bezoeken. Het wordt ook weleens de leukste wijk van heel Parijs genoemd, dus als je zin hebt om ook nog lekker op stap te gaan, ben je hier aan het juiste adres. Overigens is het ook heerlijk om hier te winkelen in de leuke boetiekjes, dus absoluut een van de stedentrip Parijs tips die je moet opvolgen! Bekijk dus vooral eens deze foto om alvast wat sfeer te proeven.

Op de fiets

Parijs is natuurlijk een hele grote en vooral drukke stad, waar he niet makkelijk is om de auto kwijt te kunnen. Een aanrader is dan ook om een fiets te huren en gewoon eens rond te fietsen om de verschillende arrondissementen eens te kunnen zien, en daarbij ook meer meemaakt van de stad dan zou gebeuren als je steeds met een taxi reist. Dit is wellicht zelfs een van de beste stedentrip Parijs tips, omdat je hierbij ontzettend veel van de stad zult zien, dus ook hier: neem deze stedentrip Parijs tips dus goed mee voor je reis!